Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Vodafone – iPhone 6: ΔΕΙΤΕ πόσο το πληρώνουν οι ραγιάδες και πόσο οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι…

«Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο κυρίως για να διαφωτίσω πολλούς από τους αναγνώστες όχι για το τι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό, με τις επιδοτήσεις συσκευής και πιο συγκεκριμένα με τα iPhone»...
Μιας και κυκλοφόρησε το iPhone 6 πολλοί περίμεναν να έχουν πέσει οι τιμές των παλαιότερων iPhone ή να κάνουν κάποιες προσφορές οι εταιρίες κινητής. Αλλά και σε ένα γενικότερο πλαίσιο, να δούμε μαζί πως κινούνται οι εταιρίες και γιατί οι Έλληνες συνδρομητές απολαμβάνουν απίστευτα λιγότερες παροχές αλλά και επιδοτήσεις από τους Ευρωπαίους αδερφούς μας.
Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, το κινητό που επιλέξαμε να «αγοράσουμε» είναι το iPhone 5s 16GB και το πρόγραμμα που επιλέξαμε είναι το Vodafone Red 1. (στην Ελλάδα). Στην Ελληνική Vodafone λοιπόν το iPhone 5s 16GB κοστίζει €542,20 με μηνιαίο πάγιο €65,00 στο Red 1 με χρόνο ομιλίας 1500′, sms 1500, 2 GB Mobile Data και διάρκεια συμβολαίου 24 μήνες.
Πάμε τώρα να δούμε τι κάνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Ιταλία
Σε χαμηλότερο πρόγραμμα με μηνιαίο πάγιο 45€ αλλά με παρόμοιες παροχές το iPhone 5s κοστίζει 99.99€, στο ακριβώς επόμενο πρόγραμμα με μηνιαίο πάγιο 75€ παίρνετε το iPhone με μόλις 5,99€. (Διάρκεια συμβολαίου 30 μήνες).
Γερμανία
Στο Vodafone Red M με μηνιαίο πάγιο 54,99€ και αντίστοιχες παροχές με το δικό μας Red 1, το iPhone 5s θα σας κοστίσει 30,99€. (Διάρκεια συμβολαίου 24 μήνες).
Αντίστοιχη προσφορά έχει και η T-Mobile για την Γερμανία.
Αγγλία
Το ίδιο πρόγραμμα με το Red 1 μπορείτε να προμηθευτείτε από την Vodafone UK με £39.50 το μήνα πάγιο και φυσικά το iPhone 5s δωρεάν. (Διάρκεια συμβολαίου 24 μήνες).
Επιλέξαμε την Vodafone για να υπάρχει μία αντιστοιχία στα πάγια και τις παροχές όμως δεν υπήρξε ποτέ αντιστοιχία στις παροχές και στην επιδότηση. Αντίστοιχα τόσο η Cosmote όσο και η Wind έχουν τις ίδιες τιμές στην Ελλάδα.
Ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει την αμετροέπεια των εταιριών στο παρελθόν. Τότε που έταζαν λαγούς με πετραχήλια για να πας στο δίκτυο τους και έδιναν αβέρτα επιδοτήσεις συσκευής, τώρα φυσικά έχουν ρίξει στο ελάχιστο τις επιδοτήσεις ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα είναι η συμφωνία μεταξύ των εταιριών.
Τόσο τα πάγια όσο και οι επιδοτήσεις συμφωνούνται μεταξύ των παρόχων ώστε να μην ξεφεύγουν στα πλαίσια ενός υγιούς ανταγωνισμού. Υγιή για τις τσέπες τους, «άρρωστο» για την τσέπη του καταναλωτή. Μπορείτε να επεκτείνετε την έρευνα και σε άλλες χώρες και τα ευρήματα θα είναι τα ίδια, είμαστε τα θύματα τις Ευρώπης.

techingreek.com
olympia.gr
The Secret Real Truth
 secretproduction.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: