Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κουβάλησαν τα μεταχειρισμένα σαπάκια M113:Κέρδη για εφοπλιστή, Αμερικανικός στρατό και πολεμική βιομηχανία!

Χωρίς η ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να απαντά στο ερώτημα ποιος εφοπλιστής κονόμησε 4 εκατομμύρια ευρώ για να... κουβαλήσει τα 460 σαπάκια τεθωρακισμένα Μ-113 από τις ΗΠΑ, οι συνήθεις διαρροές του ΓΕΣ μας ενημερώνουν ότι... «έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης τα 460 μεταχειρισμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης (ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ) τύπου Μ-113 (225 ΤΟΜΠ, Μ113Α2, 128 οχήματα διοίκησης Μ577Α2, 106 τεθωρακισμένα οχήματα-φορείς αντιαρματικών συστημάτων Μ901Α2 (εξοπλισμένα με δίδυμο εκτοξευτή Μ220 TOW) καθώς και ενός οχήματος φορέα όλμου ΤΟΜΟ Μ106 των 4.2in, ενώ το συγκεκριμένο Μ106 είναι το τελευταίο όχημα του τύπου σε λειτουργική κατάσταση και παραχωρείται στον Ελληνικό Στρατό, που είναι πλέον ο μεγαλύτερος χρήστης του) από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού και ήδη, όπως αναφέρουν τα ''Παραπολιτικά'', ξεφορτώθηκαν στον Στρατιωτικό Λιμένα του Πειραιώς, στο Κερατσίνι, όπου έχει καταπλεύσει το πλοίο που τα μεταφέρει από τις ΗΠΑ, τα 196 που θα προωθηθούν στο 304 Στρατιωτικό Εργοστάσιο για τις αναγκαίες διαδικασίες. Τα υπόλοιπα 246 θα επιθεωρηθούν και συντηρηθούν σε αντίστοιχο εργοστάσιο στην περιοχή Θεσσαλονίκης γι αυτό και το πλοίο θα τα αποβιβάσει στο εκεί λιμένα. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς όσα από τα τεθωρακισμένα χαρακτηρισθούν απολύτως ''μάχιμα'' αναμένεται να ενταχθούν αμέσως σε υπηρεσία στον Ελληνικό Στρατό σε μονάδες της ΑΣΔΕΝ, αντικαθιστώντας τα ρωσικής κατασκευής ΤΟΜΑ BMP-1 που υπηρετούν ήδη εδώ και μία 20ετία στον Ελληνικό Στρατό. Όσα εντοπισθούν ότι η επισκευή τους είναι ασύμφορη, θα διαλυθούν για ανταλλακτικά - εκτιμάται ωστόσο ότι θα είναι ελάχιστα σε αυτή την κατηγορία καθώς έγινε μια πρώτη επιλογή επιτοπίως».

Τι σημαίνει όμως ο ερχομός των εκατοντάδων Μ113 έχουμε περιγράψει σε σχετική μας ανακοίνωση:

Μεταχειρισμένα αμερικανικά τεθωρακισμένα ανατρέπουν ισορροπίες στις πολεμικές προμήθειες

Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι η δωρεά των εκατοντάδων αμερικανικών ΤΟΜΠ Μ113, κρύβουν δύο σημαντικές παραμέτρους:

Ø Ο αμερικανικός στρατός που βρίσκεται με ένα περίσσευμα χιλιάδων ΤΟΜΠ-τεθωρακισμένων μετά την απόσυρση των δυνάμεων του από Ιράκ-Αφγανιστάν, απαλλάσσεται από τα έξοδα αποθήκευσης και δίνει πνοή στις πολεμικές βιομηχανίες που θα βάλουν ξανά μπροστά τις αλυσίδες παραγωγής προκείμενου να εφοδιάσουν με ανταλλακτικά τα μεταχειρισμένα μέσα, αναλαμβάνοντας επίσης και την συντήρηση τους.

Ø Με την παραχώρηση των μεταχειρισμένων αμερικανικών ΤΟΜΠ Μ113 επιχειρείται η εκ νέου διείσδυση στην ελληνική αρματική αγορά, που έχει κατακλυστεί από γερμανικά LEOPARD και δευτερευόντως ρωσικά ΤΟΜΑ ΒΜΡ, ώστε να διεκδικήσουν από καλύτερες θέσεις νέα συμβόλαια.

Η αρθρογραφία μέσα στο Πάσχα, ακραίου μιλιταριστικού-εθνικιστικού-φιλοναζιστικού μέσου, που φαίνεται να αγωνιά –άραγε γιατί-για το μέλλον των ρωσικών πολεμικών μέσων στον ελληνικό στρατό, δικαιώνει όλες τις εκτιμήσεις μας. Να θυμίσουμε ότι με το τέλος του Ψυχρού πολέμου, το 1993, στα πλαίσια της συνθήκης CFE, 500 αδρανοποιημένα BMP-1 από τα αποθέματα του ρωσικού στρατού στην Ανατολική Γερμανία προσφέρθηκαν στον ελληνικό στρατό. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονταν τα οχήματα BMP-1P παραγωγής 1979-83. Πριν παραδοθούν στον Ελληνικό Στρατό, μετατράπηκαν σε BMP-1A1 OST, με βελτιώσεις που είχε προδιαγράψει ο γερμανικός στρατός.

Μάλιστα, αποτέλεσαν τη βάση διεκδίκησης της διαπραγματευόμενης νέας αγοράς από τους ΥΕΘΑ Τσοχατζόπουλο-Παπαντωνίου-Β.Μεϊμαράκη-Βενιζέλο επιπλέον ΤΟΜΑ ΒΜΡ. Το κόστος της αγοράς που τελικά μπλοκαρίστηκε εκτινάχθηκε στα 2.1 δις ευρώ εξαιτίας των πιέσεων συμμετοχής στην παραγωγή της ΜΕΤΚΑ του Μυτιληναίου. Επίσης, να θυμίσουμε τις ασφυκτικές πιέσεις όχι μόνο του εν λόγω σαιτ-περιοδικού αλλά και του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, με τις προσωπικές παρεμβάσεις του ηγέτη του, Γ.Καρατζαφέρη!

Τώρα, οι ακραίοι μιλιταριστικοί-εθνικιστικοί κύκλοι, που τρέφονται από το μίσος και την καλλιέργεια κλίματος «εθνικών κινδύνων» για να διαφημίζουν την πραμάτεια του αίματος- ρίχνοντας οι ίδιοι νερό στο μύλο της έντασης-, αγχωμένοι για τα συμφέροντα των πολεμικών βιομηχανιών που υπερασπίζονται, διαμαρτύρονται. Πάντα αγωνιώντας για την επιχειρησιακή ικανότητα του Στρατού Ξηράς, και με βάση τις πάντα έγκυρες πληροφορίες τους καταφέρονται ενάντια στη «για λόγους οικονομίας απόφαση απόσυρση 250 από τα εναπομείναντα περίπου 350 ΤΟΜΑ BMP-1 τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως σε καθήκοντα ελαφρών αρμάτων μάχης στα νησιά του Αιγαίου λόγω του πυροβόλου των 73 χλστ. το οποίο κυριολεκτικά "δεν χάνει βολή" (βασικά λόγω του ειδικού πυρομαχικού με σταθεροποιητικά πτερύγια) και τα ποσοστά ευστοχία των πληρωμάτων κατά κανόνα φτάνουν το 100%! Τα ΤΟΜΑ θα αντικατασταθούν από ΤΟΜΠ Μ113Α3 τα οποία έρχονται σε λίγες εβδομάδες από τις ΗΠΑ».

Μάλιστα κατακρίνουν «την απομείωση της ισχύος του όγκου πυρός των μηχανοκίνητων Ταγμάτων των νησιών θα είναι εντυπωσιακή αφού το πυροβόλο των 73 χλστ. και τα πολυβόλα των 0,50 χλστ και των 7,62 χλστ. θα αντικατασταθούν από ένα από 0,50 χλστ. του Μ113. Το ΓΕΣ λαμβάνει υπό την πίεση της οικονομική δυσπραγίας μία απόφαση που θα ήταν κωμική αφού όλοι οι Στρατοί του πλανήτη έχουν αντικαταστήσει τα ΤΟΜΠ με ΤΟΜΑ και ο Ελληνικός Στρατός αντικαθιστά νεότερης κατασκευής ΤΟΜΑ (της δεκαετίας του '80) με ΤΟΜΠ τα οποία είναι τις ίδιας ηλικίας και μηδενικής επιβιωσιμότητας στο πεδίο της μάχης».

Και φτάνουμε στο κεντρικό επίδικο του άρθρου, που δεν είναι άλλο από την προβολή της αναγκαιότητας προμήθειας νέων ρωσικών τεθωρακισμένων:

«Κάποιες συζητήσεις για παροχή έναντι συμβολικού τιμήματος των εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής ρωσικά ΤΟΜΑ BMP-2 στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας αγοράς υλικού από την Ρωσία έχει "παγώσει" λόγω των εξελίξεων. Η λύση μοιάζει ιδανική για να αντικατασταθούν τα BMP-1 κατά μάζες, αλλά μέχρι τότε αξίζει να δούμε κάποιες λύσεις πώς μπορούν τα "αρχαία" Μ113 να γίνουν επιβιώσιμα και αποτελεσματικά ως όπλα στο πεδίο της μάχης».

ΤΡΑΜΠΑ: αμερικανικά Μ113 στον ελληνικό στρατό που παραχωρεί 500 ΒΜΡ στο Ιράκ.

Προκείμενου να υπερασπιστεί την παρουσία των ρωσικών αρμάτων στον ελληνικό στρατό αλλά και την υστεροφημία τους στο βαθμό που εξαφανιστούν από το ελληνικό οπλοστάσιο, το μιλιταριστικό μέσο αποκαλύπτει την συμφωνία επί ΥΕΘΑ Σπ.Σπηλιωτόπουλου για παραχώρηση των ρωσικών ΒΜP στο Ιρακινό στρατό. Με αυτό τον τρόπο, στεγανοποιείται η ελληνική αρματική αγορά για τα γερμανικά και αμερικανικά συμφέροντα, ενώ ο λαός μας υποχρεώνεται να υποστεί νέες θυσίες προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το ελληνικό δημόσιο το ιρακινό στράτευμα των ταγματασφαλιτών, αλλά και να χρηματοδοτήσει την συνέχιση της λειτουργίας των παραγωγικών γραμμών των πολυεθνικών του ολέθρου. Διαβάζουμε λοιπόν:

«Τον Ιανουάριο του 2005, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άµυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος συναντήθηκε µε τον Αµερικανό πρέσβη Charles Ries για µία συζήτηση εφ' όλης της ύλης, όπως μας πληροφορούν τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών που διέρρευσαν στο Wikileaks. Τότε έγιναν και οι πρώτες νύξεις από την αµερικανική πλευρά για την παραχώρηση στο Ιράκ αμυντικού υλικού. Σύµφωνα µε το εμπιστευτικό τηλεγράφηµα 05Athens236 που διέρρευσε στον ιστότοπο Wikileaks, ο Σπηλιωτόπουλος απάντησε πως τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 χρησιμοποιούνταν προς το παρόν, αλλά υπήρχαν σχέδια για την αντικατάστασή τους. Ο πρεσβευτής κάλεσε τον υπουργό να επανεξετάσει το θέµα καθώς τα BMP-1 θα µπορούσαν να βοηθήσουν σηµαντικά τις επιχειρήσεις ασφάλειας των Ιρακινών "αφού το όχημα είναι απόλυτα αξιόπιστο"...

Τον Σεπτέµβριο της ίδιας χρονιάς ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ο τουρκόφιλος Matthew Bryza ευχαριστούσε τον Σπηλιωτόπουλο για τη δωρεά τεθωρακισµένων, όπως προκύπτει από το εµπιστευτικό διπλωµατικό έγγραφο 05Athens2403. Και µόλις έναν µήνα αργότερα, τηλεγράφηµα της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (05Athens2769) ενηµερώνει το State Department ότι 36 τεθωρακισμένα έχουν φορτωθεί σε ελληνικό φορτηγό πλοίο που αναχωρεί στις 24 Οκτωβρίου από τη Σούδα µε προορισµό το Κουβέιτ. Τον Φεβρουάριο του 2006 προκύπτουν νέα σχέδια για τη δωρεά επιπλέον 64 BMP στο Ιράκ, ενώ σε βάθος χρόνου οι Αµερικανοί υπολογίζουν ότι ο συνολικός αριθµός θα πενταπλασιαστεί: «Τελικά, η (ελληνική) κυβέρνηση έχει δεσµευθεί να συνεισφέρει ολόκληρο το οπλοστάσιό της των 500 BMP-1 στο Ιράκ», ανέφερε ο Αµερικανός πρεσβευτής Charles Ries στο εµπιστευτικό τηλεγράφηµα 06Athens430. Απίστευτες συμπτώσεις, ε;».

Από τα παραπάνω αποκαλύπτονται οι άθλιες μέθοδοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των πολεμικών βιομηχανιών και των συμβεβλημένων δημοσιογραφικών μέσων, που με πρόσχημα τις «εθνικές ανάγκες και την εθνική άμυνα», κλείνουν συμβόλαια, διαπραγματεύονται αναβάθμιση του πολιτικού-οικονομικού τους ρόλου, στέλνοντας πάντα τον λογαριασμό στον λαό.
 
ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: