Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκινήστε το «σκούπισμα» από το δικό σας "σπίτι" κύριε Τσίπρα!

Όλος ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από την άρνησή της να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας των τελευταίων ετών που εφάρμοζαν τα παραδοσιακά μνημονιακά κόμματα.

Όλος ο ελληνικός λαός στηρίζει την προσπάθεια που κάνετε γιατί έχετε καθαρό μητρώο και πιστεύει σε εσάς.

Όλος ο ελληνικός λαός εύχεται και ελπίζει στην επιτυχία σας.

Ελπίζει παράλληλα - γιατί εσείς το προκαλέσατε - και σε δικαιοσύνη, αξιοκρατία, και επαναφορά της αξιοπρέπειας των πολιτών. Σας θυμίζω ότι... ένας προηγούμενος πρωθυπουργός ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν αυτός που εκτός συνόρων χαρακτήριζε τους έλληνες, πρωταθλητές της τεμπελιάς, της φοροδιαφυγής , φοροαποφυγής καθώς και άλλων αναξιοπρεπών συμπεριφορών.

Η ελληνική κοινωνία σίγουρα περιέχει τέτοιους ανθρώπους. Όπως άλλωστε και κάθε κοινωνία. Το γεγονός αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν – πόσο μάλλον σε ένα πρωθυπουργό – να προσδίδει τη «ρετσινιά» μίας μειονότητας σε έναν ολόκληρο λαό. Έναν λαό που έχει υποφέρει όσο κανένας άλλος στην ανθρώπινη ιστορία.

Ακούσαμε στις δηλώσεις σας να αναφέρεστε ξανά (όπως και ο ΓΑΠ) σε θέματα δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Αυτή τη φορά, δεν αναφερθήκατε στο σύνολο του λαού, ούτε βέβαια σε τεμπέληδες έλληνες. Αυτό σας το αναγνωρίζουμε.

Όμως προσέξτε γιατί βαδίζετε πάνω σε μία κλωστή.

Όλος ο ελληνικός λαός περιμένει να διαχωρίσετε ξεκάθαρα την πορεία σας από αυτήν των προηγούμενων κυβερνήσεων που πίστευαν και διακήρυτταν εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας το γελοίο «μαζί τα φάγαμε».

Ο ελληνικός λαός, προσωρινά αποδέχεται τις σχετικές σας δηλώσεις για πελατειακό κράτος, φοροδιαφυγή κλπ κλπ ως διαπραγματευτικό σας εργαλείο στις διαπραγματεύσεις σας με τους ετέρους διότι ξεκαθαρίζουμε όπως σαφώς θα γνωρίζετε ότι δεν αφορούν ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Περιμένουμε λοιπόν να αναζητήσετε τη μειονότητα που λυμαίνεται τον κρατικό πλούτο, τους φοροφυγάδες, τους διεφθαρμένους. Περιμένουμε να τους βρείτε και να αποδώσετε κοινωνική δικαιοσύνη καθαρίζοντας παράλληλα τη φήμη του πληγωμένου ελληνικού λαού.

Μπορεί να πουλάτε ένα κυβερνητικό αεροπλάνο, τα θωρακισμένα οχήματα, να μειώνετε τον προϋπολογισμό των υπουργείων αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν αρκεί.

Ένα αρχαίο ρωμαϊκό ρητό λέει: «Η γυναίκα του καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται…».

Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι εσείς για την ώρα εκπληρώνετε το δεύτερο σκέλος και προσπαθείτε να «φαίνεστε» τίμιοι.

Το γιατί μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς αν μπει στην επίσημη σελίδα του ευρωκοινοβουλίου και αναζητήσει τις δηλώσεις των ευρωβουλευτών που αφορούν στα οικονομικά στοιχεία των εισοδημάτων τους.

Δεν γίνεται κύριε Πρωθυπουργέ να δηλώνει ο κύριος Γλέζος ότι το εισόδημά του από την βουλευτική αποζημίωση είναι στην κατηγορία «2», δηλαδή από 1001 έως 5000 ευρώ ενώ όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές να δηλώνουν την κατηγορία «3», δηλαδή από 5001 έως 10000 ευρώ.

Δεν γίνεται κύριε Πρωθυπουργέ να δηλώνει ο κύριος Ζαγοράκης ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ με μηνιαία ακαθάριστα έσοδα από 500 έως 1000 ευρώ. Πως ζούσε ο κύριος; Ποιον κοροϊδεύει;

Δεν γίνεται κύριε Πρωθυπουργέ να δηλώνει ο κύριος Ανδρουλάκης από δραστηριότητες πολιτικού μηχανικού και τουριστικών επιχειρήσεων μηνιαία ακαθάριστα έσοδα από 500 έως 1000 ευρώ.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε περισσότερα.

Είπατε θα κάνετε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να επανέλθει η αξιοπιστία των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, στους πολιτικούς.

Από εκεί πρέπει να ξεκινήσετε κύριε Πρωθυπουργέ. Όταν δεν κλέβει αυτός που διαχειρίζεται την εξουσία τότε και μόνο έχει τη δύναμη να ζητάει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι.

Δεν αμφιβάλει κανείς για εσάς προσωπικά. Περιμένουμε όμως να συγκρουστείτε με όσους βρίσκονται στην πολιτική για ιδιοτελή συμφέροντα και να τους απομακρύνετε.

Κλείνοντας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε σε εσάς και τον κύριο Βαρουφάκη την προσπάθεια που καταβάλετε στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους ετέρους αλλά σκεφτείτε ότι για να πετύχετε οφείλετε να τους πείσετε για ακεραιότητα του νέου ελληνικού πολιτικού συστήματος. Δεν χρειάζεται όμως να ψάξουν πολύ για να διαπιστώσουν ακριβώς το αντίθετο. Αρκεί να δουν τις δηλώσεις των ελλήνων ευρωβουλευτών.

Ξεκινήστε λοιπόν το «σκούπισμα» από το δικό σας σπίτι κύριε Πρωθυπουργέ.
 
kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: