Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ανύποτη τραγωδία στην Αίγινα. Ναυτικό ατύχημα με 4 νεκρούς, 15 τραυματίες και 7 αγνούμενους

Ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε νεκρό στον βυθό, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Λιμενικό, σε βάθος 20 μέτρων στην περιοχή όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα.
Εκτός από το άτομο που εντοπίστηκε στο βυθό, νεκροί είναι και... οχειριστής της λάντζας, ένα παιδί και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.

Αυτήν την ώρα βατραχάνθρωποι του Λιμενικού προσπαθούν να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα, ενώ παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ταχύπλοο σκάφος που εμβόλισε τη λάντζα με τους παραθεριστές, επέβαιναν τρία άτομα, τα οποία έχουν οδηγηθεί στο Λιμεναρχείο Αίγινας, αλλά δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη ποιός ήταν ο κυβερνήτης. Στο σκάφος δεν επέβαινε ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος της Αίγινας στον ΣΚΑΙ, υπάρχουν 7 αγνοούμενοι.
Και οι 15 τραυματίες μεταφέρονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Από τους δύο σοβαρά τραυματίες, ο ένας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα και ο δεύτερος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

Στην Αίγινα μεταβαίνει και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Σε ετοιμότητα τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών από το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης και ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων. 


Δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο κάνουν έρευνες για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένους μέσα στο βυθισμένο πλοιάριο.


Οι περίπου 10 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ τους βρίσκεται  ένας από τους επιβάτες που ακρωτηριάστηκε.

Στο Κέντρο Υγείας έχουν μεταφερθεί και οι υπόλοιποι επιβάτες της λάντζας, οι οποίοι έχουν μικροτραυματισμούς, αλλά κυρίως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αυτή τη στιγμή στο νησί επικρατεί πανικός... Άνθρωποι κατεβαίνουν από τις βάρκες διάσωσης, σοκαρισμένοι και με κλάματα. 

Φωτο: aiginaportal.gr
Φωτο: aiginaportal.gr

Το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 20-25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.
Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Οι λιμενικοί ανέσυραν νεκρά 4 άτομα και τρεις τραυματίες οι δυο εκ των οποίων σοβαρά και ο ένας ελαφρότερα.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: