Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η Ρωσία εγκαταλείπει τις βάσεις στη Συρία και μεταφέρει τα μαχητικά και βομβαρδιστικά της στο Ιράν


Μέχρι σήμερα τα στρατηγικά βομβαρδιστικά χρησιμοποιούσαν βάσεις στη Ρωσία και τα μαχητικά στη Συρία.

Αυτό αλλάζει από σήμερα κιόλας, καθόσον παρατηρήθηκε ότι με την απογείωση των αεροσκαφών οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου είχαν...
όλη την απαιτούμενη πληροφόρηση και το χρόνο για να κρυφτούν, με αποτέλεσμα οι βομβαρδισμού να αποφέρουν τους προσδοκώμενους καρπούς.

Η κατασκοπεία φαίνεται να έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα, δεδομένου ότι ορισμένες ριζοσπαστικές ομάδες που μάχονται στη Συρία έχουν πρόσφατα καταφέρει να κρύβονται σε θέσεις πλησίον των αεροδρομίων και να ενημερώσουν για τις  ρωσικές αεροπορικές επιδρομές.

Για το λόγο αυτό αποφασίσθηκε να χρησιμοποιείται  το αεροδρόμιο Hamadan στο Ιράν  για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον Daesh και al-Nusra Front στη Συρία.

Ρωσικά αεροσκάφη έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Ιράν και διαπιστώθηκε ότι  χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να επιτύχουν τους στόχους τους, ενώ και ο χρόνος αντίδρασης των ισλαμιστών έχει μειωθεί.

Βέβαια πίσω από την απόφαση της Ρωσίας κρύβεται και μια πολύ σοβαρή παράμετρος. Το Ιράν είναι σταθερός σύμμαχος της χώρας και η συγκεκριμένη αεροπορική βάση είναι πλήρως προστατευμένη τόσο με ηλεκτρονικά μέσα και το πλέον σύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα, ενώ και η μορφολογία τα εδάφους βοηθά στην απόκρυψη των ρωσικών μυστικών. 

www.e-koutsobola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: